Bloggen met onzekerheid

Leave a Comment
Hey iedereen! Onzekerheid is iets waarmee iedereen in zijn leven te maken krijgt. De een is onzeker bij het geven van een presentatie en de ander is onzeker over zijn of haar uiterlijk. Als blogger ben ik ook onzeker over mijn posts. Misschien bij de ene post wat meer dan bij de andere, maar er is altijd een stukje onzekerheid aanwezig. In deze blogpost vertel ik over mijn onzekerheden op het gebied van bloggen, en vertel ik ook hoe ik hiermee omga.

Fortifesti in het begin

Als je mij al wat langer kent, weet je dat ik al sinds 2014 bezig ben met Fortifesti. In 2014 en 2015 heb ik ook een tijdje geblogd, maar heb ik dit aan bijna niemand verteld. Waarom niet? Pure onzekerheid. Ik was bang voor de reacties die ik zou krijgen van mensen. Ik was als de dood dat mensen achter mijn rug om gingen zeggen: "Wow, die Maxime, wat een rare. Wat doet zij nou weer met een blog?" Die onzekerheid heeft mij uiteindelijk flink tegen gehouden.

Dit was mijn eerste "Fortifesti" logo! 

Ook mijn YouTube kanaal heb ik nooit doorgezet. Het moment dat ik toch een video online had gezet en iemand uit mijn klas een opmerking erover maakte, positief of negatief, ging ik nadenken. Wat nou als ze mij achter mijn rug om uitlachen? Wat nou als ze mij hierdoor stom vinden? Deze gedachtes zorgden er weer voor dat ik mijn video weer van YouTube afhaalde. Door mijzelf dingen in te beelden die helemaal niet zo waren, heb ik een hoop dingen niet doorgezet. Achteraf gezien is dit natuurlijk hartstikke zonde!

Fortifesti nu

In oktober 2017 heb ik mijn eerste blogpost online gezet. Dit heb ik natuurlijk ook gedeeld op Facebook en Instagram. Ik ga heel eerlijk zijn: Ik had echt enorme buikpijn! Moest ik dit nu wel doen? Gingen mensen niet raar naar mij kijken? Op dat moment besefte ik dat ik altijd heb willen bloggen omdat ik het leuk vind. Ga ik mij nu echt laten tegenhouden door wat sommige mensen misschien over mij gaan denken? Toen heb ik het online gezet, trots op mijzelf. En dat ben ik nu nog steeds!


Toch kriebelt het soms nog. Als ik een nieuwe post online zet, heb ik toch altijd eventjes een momentje dat ik denk "Moet ik dit wel doen?" Dit momentje wordt met de blogpost minder. Nu ik merk dat ik minder onzekerheid heb, heb ik besloten om af te maken waaraan ik ooit ben begonnen. Ik ga mijn YouTube kanaal weer oppakken! Nu kunnen jullie niet alleen Fortifesti lezen, maar straks ook Fortifesti bekijken. Ik heb al super leuke ideeën waarover ik videos kan maken. Dit keer ga ik doorzetten!

Abonneren op mijn YouTube kanaal kan door hierop te klikken. Tot de volgende blogpost! Of misschien komt er wel eerst een video.. Ik hou het nog eventjes geheim!
SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

0 reacties:

Een reactie posten

BLOG TEMPLATE CREATED BY pipdig