Cruise vakantie: de ideale vakantie voor mij

7 comments
Na een paar dagen terug te zijn van mijn vakantie, weet ik het zeker: ik wil veel meer cruises gaan maken. Vorig jaar heb ik mijn eerste cruise gemaakt met de MSC Musica. Dit beviel mij zo goed, dat ik dit jaar weer een cruise heb gemaakt. Een cruise is voor mij de ideale combinatie tussen relaxen en nieuwe plekken ontdekken. Dit jaar hebben mijn vriend en ik de MSC Fantasia mogen ontdekken. Benieuwd waarom een cruise vakantie ideaal is voor mij? Lees dan snel verder!

Comfortabel reizen

Mijn vriend en ik hebben twee keer geluk gehad: toen wij onze cruise gingen boeken, hadden wij een binnenhut geboekt, maar uiteindelijk een balkonhut gekregen. Dit maakt het reizen een stuk comfortabeler, aangezien je nu ook even kan relaxen op je balkon. Ook is het erg fijn om je gordijnen open te laten en wakker te worden van het daglicht. Het uitzicht is natuurlijk ook niet verkeerd! Zeker als je een dag op zee hebt, kan je genieten van de zee die aan je voorbij raast. Op de boot zelf zijn ook veel comfortabele relax-mogelijkheden. Er zijn meerdere lounges aan boord waar je rustig een drankje kan drinken, of gewoon even rustig kan gaan zitten.

Je kan aan boord ook gebruik maken van een spa. Dit hebben wij gedaan toen we een dagje op zee zaten!

Entertainment aan boord 

In het theater zijn iedere avond shows te zien: van een circusact tot aan een opera. De medewerkers van het cruiseschip zijn getraind voor deze shows. Er zijn acteurs, acrobaten, zangers en dansers aanwezig. Het niveau is erg hoog: op sommige cruiseschepen zijn zelfs speciale "Cirque du Soleil" shows te zien. Overdag is er ook van alles te doen. Mocht je geen excursie hebben geboekt, dan kan je ook lekker aan het zwembad liggen en meedoen met de activiteiten. In de avond kan je ook gebruik maken van het casino aan boord. Van wedstrijden tot win-acties tot workshops: er wordt van alles georganiseerd!

All-you-can-eat

Alle maaltijden op de boot zijn inclusief! Zo heb je ontbijt, lunch, avondeten én een lopend buffet dat bijna de hele dag open is. Als je graag chique eet, kan je in een van de restaurantzalen plaatsnemen. Eet je liever een snelle hap, dan is het lopend buffet ideaal. Wij vonden het dineren in de restaurantzalen net wat leuker, omdat je daar rustiger kan zitten. Daarna liepen wij altijd even naar het buffet om te kijken wat er die dag geserveerd werd. Iedere dag is anders!
Als je een drankenarrangement aanschaft, heb je ook onbeperkt fris, wijn, bier en cocktails! De eerste keer dat wij op cruise gingen hadden wij het pakket inclusief alcohol gekocht. Dit jaar hebben we gekozen voor het frisdranken pakket: hiermee kan je naast frisdrank ook sap, alcohol-vrije cocktails en energiedrank drinken. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten die je maakt op de boot en kan je lekker eten en drinken wat jij wil, wanneer jij wil.


Locaties over de hele wereld

Omdat er zoveel verschillende cruisemaatschappijen zijn, kan je bijna overal in de wereld naar toe. Vanuit Amsterdam of Rotterdam kan je op cruise gaan naar de Fjorden. Vlieg naar Italië en begin daar jouw cruise in het Middellandse zeegebied, of vlieg naar Amerika en begin daar jouw Caribbean cruise. De twee cruises die ik heb gemaakt waren beide in de Middellandse zee. Mijn eerste cruise ging langs Italië, Griekenland en Montenegro, terwijl mijn tweede cruise langs Italië, Frankrijk en Spanje ging. De havens waar je aanmeert zijn uniek en bieden andere excursies aan. Soms meer je direct aan in een stadje, terwijl je in andere havens nog wat verder moet reizen. Dit jaar kwamen wij aan in Napels en hebben wij gekozen voor een excursie naar de Vesuvius en Pompeï. Hiervoor moest je nog wel even in de bus zitten, maar dit was geen enkel probleem (er was airco aanwezig!). Met een cruise zie je zo ontzettend veel dingen in een korte tijd!

Excursie naar Pompeï
Voor mij is een cruise echt de ideale vakantie, omdat je zoveel ziet in zo'n korte tijd. Je komt in een haven aan, gaat van de boot, ontdekt de stad, om vervolgens terug te gaan, je ogen dicht te doen en wakker te worden op een nieuwe bestemming. Het eten is goed geregeld, het personeel is vriendelijk en alles wordt super goed schoon gehouden. De boot zelf is al de moeite waard om te ontdekken: met vele winkels aan boord zit er altijd wel iets leuks voor jou bij. 

Ben jij al wel eens op cruise geweest? Of wil jij nu ook graag op cruise? Laat mij weten in de comments waar jij het liefste naartoe zou willen gaan!SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

7 opmerkingen

 1. Toch maar eens doen dan. Heb lang getwijfeld of een cruise écht iets voor mij is. Maar het klinkt wel allemaal erg tof

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg! Nu ben ik heel erg benieuwd of het ook wat voor ons zou zijn (reizen met een gezin). Ik ga eens kijken via die aanbieder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een cruise lijkt mij ook echt geweldig, maar toch ook wel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cruise vakanties doen me altijd denken aan de serie The Love Boat. Het lijkt me best een fijne manier van vakantie vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eén keer een cruise vakantie lijkt mij geen slecht idee. Maar het hele idee van op een boot verblijven voor 3 weken lijkt mij een minder fijn idee. Ik heb graag het vasteland onder mijn voeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt mij geweldig om een keertje cruise vakantie te doen.
  Zo benieuwd naar

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb op een cruise schip gewerkt. ik zou het super vinden om het nu een keer van de andere kant te zien en als gast mee te varen.

  BeantwoordenVerwijderen

BLOG TEMPLATE CREATED BY pipdig