Kerst cadeautjes knutselen - (Droom)reis op kurk

1 comment
Hey iedereen! Wil jij een rondreis maken, of heb je dat al gedaan? Misschien heb je wel een vriend/vriendin/broer/zus die ervan droomt om rond te reizen. Vandaag laat ik jullie een origineel kerstcadeau zien wat je heel makkelijk zelf kan knutselen, namelijk jouw (droom)rondreis op kurk! Het is simpel om te doen en ziet er hartstikke leuk uit om cadeau te doen! Je mag het natuurlijk ook voor jezelf maken. :-) Lees snel verder voor de benodigdheden en het stappenplan!

Benodigdheden

Het belangrijkste wat je nodig hebt, is een afbeelding op kurk. Deze heb ik laten bedrukken bij Fotofabriek.nl! Via de mail was ik benaderd voor een samenwerking met Fotofabriek, eerst om te werken met een canvas doek. Na mijn idee te hebben gemaild hebben ze behulpzaam gereageerd en mij kurk aanbevolen: kurk is namelijk steviger en canvas is niet gemaakt om dingen in te prikken. Door het snel te begrijpen foto-programma is het makkelijk om een outline van je favoriete land/continent af te drukken. Voor dit project heb ik Amerika gebruikt, maar als je graag zou willen rondreizen door bijvoorbeeld Azië kan je ook deze op kurk laten bedrukken.
Om de route aan te geven, heb ik borduurgaren gekocht bij de Hema. Hier had ik twee pakjes van besteld, maar één pakje is genoeg. Ook de punaises heb ik besteld bij Hema. De foto's die je wil gebruiken kan je uitprinten!

Stappenplan


Het is belangrijk dat je het touwtje goed om de punaise knoopt. De eerste punaise prik je waar de route begint. Je kan van te voren stippen zetten of Google Maps gebruiken. Ik heb Google Maps gebruikt en gekeken waar de plekken ongeveer lagen.


Zodra je de tweede punaise hebt geprikt, kan je het touwtje eromheen wikkelen. Hier hoef je verder geen knoopje in te leggen. Je moet hem wel eventjes strak houden tot je bij de volgende punaise aankomt. Zodra je hem om de derde hebt gewikkeld, blijft het touwtje tussen de eerste en de tweede strak.


Omdat ik twee keer door Amerika heen ben gereisd, heb ik besloten om met twee verschillende kleuren touw aan te geven hoe die reizen eruit zagen. Aan de andere kant heb ik precies hetzelfde gedaan als eerst.


Als je een paar punaises aan elkaar hebt verbonden met touw, ziet het er ongeveer zo uit! Je kan er voor kiezen om een knoopje te leggen om de laatste punaise. Als je dit doet, is de route in een lijn. Je kan er ook voor kiezen om het touw terug te leiden naar het beginpunt. Als je dit doet, is de route rond. Ik heb ervoor gekozen om de route rond te laten teruglopen.


Vervolgens ziet het er zo uit! Het extra stukje wat aan de touwtjes hangt kan je, als je ze hebt geknoopt, afknippen. Zo blijft alleen je route over! Om de overige ruimte nog op te vullen en de afbeelding op kurk nog persoonlijker te maken, kan je foto's uitprinten en deze op het bord prikken. Als je een droomroute maakt, kan je foto's vinden op Google waar je graag heen wilt. Als je de route al hebt afgelegd, kan je foto's toevoegen die je daar hebt gemaakt.


Om de foto's een leuk effect te geven, heb ik een Polaroid-effect aan de foto's gegeven. Zo ziet het er net een stukje leuker uit! Natuurlijk mag je zelf bepalen of je een rand om de foto's heen print. Je kan natuurlijk ook de foto zelf op het bord prikken.


Omdat ik twee routes heb afgelegd, heb ik van iedere route twee foto's uitgezocht: Las Vegas, Grand Canyon, Clearwater Beach en Key West. Ook deze foto's kan je helemaal zelf uitkiezen! Het is jouw bord en jouw (droom)route!


Als je de foto's hebt opgeprikt, ben je klaar! Wil je zelf ook een rondreis op kurk laten afdrukken? Klik hier om meteen te beginnen! Het formaat van mijn afbeelding op kurk is 20x30. Je kan kiezen om het kleiner of groter te maken. Heel veel plezier met het maken van jouw (droom)reis op kurk!

Liefs, Maxime


Deze blogpost is in samenwerking met Fotofabriek.nl. Fotofabriek.nl heeft mij de afbeelding op kurk thuisgestuurd. Alle links die vermeld zijn in de blogpost zijn niet winstgevend voor mij. Het idee, de uitwerking en de meningen vermeld in deze blogpost zijn van mijzelf.
SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

1 opmerking

  1. Wauw wat een superleuk idee! :) Tof dat je foto's hebt gebruikt van toen je er zelf al bent geweest maar je zou dit natuurlijk ook kunnen doen met foto's van plekken waar je zelf heen wilt gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

BLOG TEMPLATE CREATED BY pipdig