GLOW 2017 - Hoogtepunten

Leave a Comment
Hey iedereen! Afgelopen maandag ben ik naar Glow in Eindhoven geweest. Glow is een jaarlijks festival in november waarin kunstenaars lichtkunst kunnen laten zien. Ben jij benieuwd naar wat ik het gaafste vond? Lees dan snel verder!

Philips Stadion Lichtshow

Om de avond in te luiden, ging ik naar de lichtshow in het Philips Stadion. Iedere avond om 19:30 en 21:00 is hier een half uur durende lichtshow-performance te zien. De lichtshow was een combinatie van muziek, dans en licht. Het was echt een ontzettend gave show! In het begin keek ik naar het scherm en dacht ik echt 'Waar ben ik nu weer in godsnaam beland?' Als je er dan eenmaal inzit en de goede muziek begint, is het een spektakel om naar te kijken.


Voor jongeren zijn de tickets maar 3 euro, wat ik ontzettend goedkoop vind. Ook is het vanaf de hele tribune goed te zien, of je nu voor of achteraan zit. Ook is het fijn dat je kan kiezen tussen twee tijden: je kan Glow beginnen of afsluiten met deze lichtshow. Ikzelf ben begonnen met deze lichtshow om vervolgens Glow te gaan verkennen. Als je in Eindhoven bent en je gaat naar Glow, raad ik je zeker aan om naar het Philips Stadion te gaan!

Catharinakerk

Ieder jaar ziet de Catharinakerk er anders uit. Dit jaar was het vooral geïnspireerd op glas-in-lood. Het is een stilstaande projectie, wat betekent dat de projectie tussentijds niet veranderd. Het is erg rustgevend om naar het plein eromheen te gaan en eens even stil te staan en te kijken. Hoewel er heel veel mensen om je heen lopen, heb je toch het gevoel dat je er heel eventjes alleen staat. Althans, dat had ik. Ook deze kerk is zeker een aanrader om eventjes langs te lopen en bij stil te staan.

Drijflanden

Het project 'Drijflanden' is tot stand gekomen met de hulp van ruim 1100 leerlingen van 20 basisscholen. 'Drijflanden' is een project wat valt onder de categorie GLOW for Kids: dit betekent dat het project voor en door kinderen is gemaakt. De kleine eilandjes drijven op de Dommel. Het is erg leuk om te zien hoeveel moeite hierin is gestopt. De eilandjes drijven ook echt, dus iedere dag is de positie weer een beetje anders! Door het gebruik van Blacklight vallen de eilandjes nog eens extra op. Ook dit project is zeker de moeite waard om te bekijken!


Dit waren mijn hoogtepunten van Glow 2017! Volgend jaar wil ik zeker weer gaan. Glow is te bereiken met de auto, maar ook zeker met het openbaar vervoer. Het festival begint bij het Centraal Station, dus als je met de trein gaat, ben je meteen op de goede plek. Glow is nog in Eindhoven tot 18 november. Dus, als je dit weekend nog tijd hebt, ga er zeker heen! 

Tot de volgende blogpost!

Liefs, Maxime

SHARE:
Next PostNieuwere post Previous PostOudere post Homepage

0 reacties:

Een reactie posten

BLOG TEMPLATE CREATED BY pipdig