Mijn eerste maand op de universiteit

3 comments


Hallo iedereen! Sinds het begin van dit schooljaar zit ik op de universiteit. Nadat ik mijn tweetalig atheneum opleiding heb afgerond, studeer ik nu Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University! Nu ik een maandje bezig ben, merk ik al flink wat verschil tussen de middelbare school en nu. Hieronder schrijf ik een paar tips, die mij hebben geholpen een beetje te wennen aan het studeren aan de universiteit!

Koop een agenda

Al vanaf de middelbare school loop ik grapjes te maken over hoe ik dit jaar écht een agenda moet kopen, en dit jaar was niet anders. Ik liep in de eerste weken met een overvol hoofd en wist niet goed wat ik er tegen kon doen. Mijn tip: koop écht een agenda. Nu ik er eentje heb en er alles heb ingezet, heb ik weer een beetje rust in mijn hoofd en heb ik overzicht over deadlines. Om het een beetje leuker te maken, en om te zorgen dat het niet allemaal te formeel wordt, maak ik gebruik van mijn markeerstiften om wat leuke kleurtjes toe te voegen. Mijn pastel-markeerstiften zijn dé musthaves van mijn nieuwe studie.

Neem je eigen eten mee

De eetgelegenheden op de universiteit zijn een beetje mijn tweede huis geworden. Bijna al mijn lessen eindigen óf rond lunch óf rond avondeten. Daarom is het erg aantrekkelijk om op de campus te gaan eten. Inmiddels ben ik een vaste klant in de Mensa, samen met mijn studiegenoten. Een tip om dit te voorkomen: neem je eigen lunch mee, of zorg dat je in de avond met je ouders/huisgenoten mee kan eten. Dit scheelt behoorlijk in de kosten en waarschijnlijk is het nog gezonder ook. Maar, het is niet erg om soms lekker eventjes te rusten in het restaurant. Zorg alleen dat je dit niet té vaak doet.

Nieuwe vrienden

Een nieuwe studie betekent nieuwe mensen leren kennen.Ook ik heb nieuwe mensen leren kennen, die ik mega gezellig vind! Omdat ik met alle hoorcolleges met mijn hele studiegroep zit, heb ik bijna altijd les met ze. Zo praat je vaker met ze en kan er een vriendschap gevormd worden! Samen huiswerk maken in de bibliotheek is ook een fijn ding: het maakt het een stuk minder saai en hulp is altijd dichtbij. Als je naar de universiteit gaat, zorg dat je naar zoveel mogelijk introductie-dagen gaat als dat je kan. Zo leer je voor je studie al een paar mensen kennen die misschien wel bij je in de colleges zitten. Ook is de TOP-week in Tilburg een perfecte en gezellige manier om je studiegenoten te leren kennen: zeker doen dus!

Ga bij een studievereniging

Nu ik Communicatie- en Informatiewetenschappen studeer, wil ik ook graag bij de studievereniging: Flow. De feestjes en het introductiekamp die ik heb gehad met de groep heeft ervoor gezorgd dat ik mijn studiegenoten, ook studiegenoten van een paar jaar ouder,  nog beter heb leren kennen. Ook hier heb ik het enorm naar mijn zin! Het is de perfecte manier om contacten te leggen bij formele activiteiten, maar ook om het lekker gezellig te hebben bij de informele activiteiten. Een absolute aanrader dus!

Na iets meer dan een maandje op de uni te hebben gezeten weet ik het zeker: ik heb de juiste studiekeuze gemaakt! Binnenkort heb ik mijn eerste tentamens, waarvoor ik nu al aan het leren ben. Ik hoop dat ik er na deze tentamens nog steeds zo over mijn studiekeuze denk.

Tot de volgende blogpost!

Liefs, MaximeSHARE:

3 opmerkingen

 1. Wat fijn dat je je zo snel thuis voelt op de uni Maxime! Ik zit nu in mijn tweede jaar Liberal Arts and Sciences in Utrecht en ik herken veel van wat je schrijft. Mijn agenda is nu echt mijn holy grail, haha. Anders hou ik al die deadlines, colleges, werktijden en feestjes écht niet bij. En onze studievereniging is ook super leuk, ik ga zelf waarschijnlijk bij onze danscommissie. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ennn??? heb je nog steeds de juiste studiekeuze gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Vind het nog steeds hartstikke leuk en zie hier echt mijn toekomst in. :)

   Verwijderen

BLOG TEMPLATE CREATED BY pipdig